Motorrijden in de Alpen – Adria regio met een gids.

Uw gids in de Alpen


Uw Gids

Motortour is een creatie van William van Amstel. Mijn voorliefde voor Oostenrijk is ontstaan in 1986 toen ik voor de eerste keer in Wertschach, Karinthië kwam. De bergen, de omgeving, de mensen en het milde klimaat hebben mijn hart veroverd. Na de aanschaf van een motor, en deze ook mee te nemen naar Oostenrijk, heb ik besloten om – na vele ritten gereden te hebben – al dit moois te delen met andere motorrijders. In Nederland heb ik gereden als motorverkeersregelaar met het Motorbegeleidingsteam en het Motorbegeleidingsteam Zeeland. Organisaties die groepen motards levert die bestaan uit gecertificeerde motorverkeersregelaars. De motards werken voor allerlei evenementen in het gehele land, zoals marathons, truckruns, wielerrondes etc.. De inkomsten van deze evenementen worden door het MBT geschonken aan kleinschalige goede doelen en projecten. Naast deze inzetten heb ik mij ook ingezet voor goede doelen, als motorbegeleider bij de Tour for Life in de Franse Alpen en de Giro de Kika in de Dolomieten. Daarbij ben ik af en toe aan het rijden voor evenementen in buitenland zoals België als wegkapitein of in Oostenrijk als motorbegeleider.Mijn werk als Gids:  

Het is begonnen als onderzoeker in Italië, Karinthië en Slovenië. Wat zijn de mooiste routes en welke regio’s zijn mooi en spannend te rijden. Zodoende zijn er routes ontstaan die goed te rijden zijn. De spanning blijft er wel in omdat de routes regelmatig gecontroleerd moeten worden. Naast het rijden van de routes ben ik mij ook gaan inlezen op de diversiteit aan natuur, de cultuur, de geschiedenis en de lokale keuken. Dat leer ik van de lokale mensen of daar doe ik onderzoek naar. Dit om het voor de motorrijder interessant te houden. U vraagt wij draaien is het motto. Er kunnen beginnende en gevorderde motorrijders boeken. Het programma wordt er op af gestemd. Vele bochten, berg op en bergaf en lange ritten door betoverende valleien. Een diversiteit die je niet snel ergens anders ziet. Tijdens de lunch genieten van de lokale keuken en aan het eind van de dag een heerlijke maaltijd.

Zie ik u het komende seizoen?Volg ons op Facebook!

Contact

Bent u geïnteresseerd in een avontuurlijke en ondernemende tocht met de motor of wilt u weten welke mogelijkheden er zijn dan kunt u informatie verkrijgen via het onderstaande formulier.