Motorrijden in de Alpen – Adria regio met een gids.

De Mindful Motorweek


Voor maar liefst 80% is zowel ontspanning als (vrijheids-)beleving de belangrijkste motivatie om de motor te pakken. Motorrijden is namelijk het ideale middel om te ontspannen en het hoofd leeg te maken. Veel mensen voelen zich al lange tijd beperkt in hun bewegingsvrijheid en ervaren vaker een gevoel van stress of depressie. Juist tijdens deze periode is de motorfiets hét ideale vervoermiddel om uit de stress bubbel te komen.


Dat is waarom ik een mindful-motorweek organiseer in het rustgevende en natuurrijke Auvergne in Frankrijk.


Wanneer?

Aankomst is op zondag 29 augustus a.s. en vertrek is op zaterdag 4 september a.s. Je komt op eigen gelegenheid.


Wat gaan we doen?

Motortoeren: Wij gaan zeker toeren. Het voornemen is om 4 dagen te toeren. Wij rijden naar het noorden, oosten, zuiden en westen. Door bergen, bossen, over Cols, door dorpjes en wij laten ons verbazen door de vele ruïnes van kastelen en de snelstromende riviertjes. Wij gaan in op het gevoel dat loskomt als je motorrijdt en hoe de diversiteit in omgevingen invloed heeft op je welbevinden. Hoe kunnen wij de omgeving in ons opnemen terwijl wij motorrijden en daardoor de stress loslaten? Ik neem je mee in deze beleving en om ervoor te zorgen dat je dit ontspannen en voluit kan doen, hoef je mij alleen maar te volgen. Om de ontspanning zo goed mogelijk te ervaren, adviseer ik je om de onderlinge communicatie uit te zetten. Zorg ervoor dat dit JOUW beleving wordt. Rij je graag met een muziekje? Dan moet je dat zeker doen! Ook dat is onderdeel van jouw bewustwording en ontspanning.


Overdenkingen bij het kampvuur: Zittend rond het kampvuur neem ik jullie mee naar het nu. Onze gedachten en zorgen zijn gebaseerd op wat er nog moet gebeuren of wat er al geweest is. De stress van het werk of van zaken die een bepaalde druk op ons uitoefenen, waaronder de maatschappelijke druk, heeft veel invloed op ons denken en handelen. Laat de zaken die het ‘nu’ belemmeren langzaam wegvloeien, terwijl je luistert naar het knetteren van het vuur.


Avondeten: Of je nu met z’n allen aan tafel dineert, of BBQ-ed, of een pizza-avond meemaakt, gezellig samen eten geeft altijd genoeg gesprekstof. Of het nu gaat over de toer die wij hebben gemaakt, of je iets hoort van het thuisfront, er is altijd genoeg om tot een goed gesprek te komen.

Uiteraard houden wij rekening met jouw dieetwensen. Laat je het ons tevoren even weten waar wij rekening mee moeten houden?


Wat kost het:

Per persoon €399,– voor 6 overnachtingen op basis van half pension, motorbegeleiding, BBQ en pizza-avond.


Wat hebben we nog meer geregeld?


Behalve bovenstaande aanbieding hebben we ook nog iets extra’s geregeld. Uiteraard staat het je vrij om je hiervoor op te geven.


Forest Bathing, een mindfulness-wandeling

Forest Bathing komt oorspronkelijk uit Japan, Shinrin-Yoku. Shinrin betekend Forest/bos en Yoku betekend shower/douche, letterlijk dus een douche nemen in het bos. Dat is wat wij gaan doen, we dompelen ons onder in het bos om weer in contact te komen met de natuur en ons zelf! In ons dagelijks leven zien we de bomen en bloemen wel, maar zien ze meer als een soort behang. We leven niet meer met of in de natuur en raken het contact kwijt. Niet alleen met de natuur maar daardoor ook met ons zelf!

Tijdens deze mindfulness-wandeling lopen we rustig. Onze mobiel laten we achter of gaat uit. Aan de hand van kleine opdrachten laat ik je (opnieuw) de rust, de weldaad en de eenvoud van de natuur ervaren. We gebruiken al onze zintuigen. We luisteren, kijken, voelen, ruiken en misschien kunnen we ook iets proeven. Na deze wandeling voel je je rustiger, kijk je anders naar de natuur en ben je meer bewust van je omgeving.

Duur: 2,5 uur. Kosten: €25,– pp (incl thee en iets lekkers na afloop)


Massages:

Massage voedt gevoelens, verlicht pijn, verminderd spanningen, voorkomt vermoeidheid, smeert de spieren en gewrichten en geeft kracht. Met aanraking zeg je tegen je lichaam dat het ‘oké’ is en dat het mag ontspannen. Om de dag te beginnen of te eindigen is er tijdens jouw verblijf een masseur aanwezig voor een heerlijke ontspannen massage of reikibehandeling. Kijk op www.lajet.nl voor de mogelijkheden en de prijzen.


ZIE IK JE BIJ DE KICK-OFF VAN DE MINDFUL MOTORWEEK?

ik een mindful-motorweek organiseer in het rustgevende en natuurrijke Auvergne in Frankrijk.

Volg ons op Facebook!

Contact

Bent u geïnteresseerd in een avontuurlijke en ondernemende tocht met de motor of wilt u weten welke mogelijkheden er zijn dan kunt u informatie verkrijgen via het onderstaande formulier.