"Uw gids in de Alpen"

Uw Gids

Motortour is een creatie van William van Amstel. Mijn voorliefde voor Oostenrijk is ontstaan in 1986 toen ik voor de eerste keer in Wertschach, Karinthië kwam. De bergen, de omgeving, de mensen en het milde klimaat hebben mijn hart veroverd. In de loop der jaren was er alleen sprake van de drie weken zomervakantie. Eerst heb ik jaren in een pension vlak naast camping Alpenfreude gezeten. Na jaren genoten te hebben van de luxe accommodatie heb ik besloten om een caravan te kopen en mij te situeren op de camping zelf. Na de aanschaf van een motor, en deze ook mee te nemen naar Oostenrijk, heb ik besloten om - na vele ritten gereden te hebben - al dit moois te delen met andere motorrijders. In Nederland rij ik met het Motorbegeleidingsteam en het Motorbegeleidingsteam Zeeland. Organisaties die groepen motards levert die bestaan uit gecertificeerde motorverkeersregelaars. De motards werken voor allerlei evenementen in het gehele land, zoals marathons, truckruns, wielerrondes etc.. De inkomsten van deze evenementen worden door het MBT geschonken aan kleinschalige goede doelen en projecten. Naast deze inzetten heb ik mij ook ingezet voor onderstaande goede doelen:

TOURFORLIFE:  Als motard in 2012 en in de functie van Coördinator van het Motorteam Tour For Life 2013 en 2014.
In 2012, 2013 en 2014 hebben enkele honderden amateur wielrenners vanuit Italië in 8 dagen naar Zuid-Limburg gefietst. Een etappekoers met maar één doel: geld inzamelen voor Artsen Zonder Grenzen. Deze wielrenners kunnen dat niet alleen. Zo'n 150 vrijwilligers maken dit uitdagende evenement mogelijk. 14 van deze vrijwillgers vervullen een bijzondere rol. Hun ondersteuning bestaat niet uit facilitaire of verzorgende taken maar zij begeleiden de wielrenner de volle 1.260 kilometers stukje voor stukje, berg op, berg af. We praten hier over het motorteam. De primaire taak van deze vrijwilligers is te zorgen voor de veiligheid onderweg. Zij controleren de vooraf uitgestippelde route, leggen omleidingen aan, bieden hulp aan verdwaalde renners, assisteren bij klein en groot leed, plakken een pleister, wijzen de weg, spreken meerijdend moed in tijdens zware beklimmingen en moedigen aan langs de kant van de weg. Bij incidenten zijn zij als eerste ter plaatse. Verspreid over het rennersveld voeren zij hun taken uit. Middels telefoon en portofoon hebben zij contact met elkaar, met de bezemwagens, de ambulance ondersteuning en met de organisatie. In 2015 zal de Tourforlife zich inzetten voor de Daniël Den Hoed Kliniek.

Tour for life

GIRODIKIKA: In de functie van Coördinator Verzorgingsposten tijdens de GirodiKika 2014 en Coördinator Checkpoint 1 in 2015. In 2014 is de eerste Giro Di Kika van start gegaan. Elk jaar in juli   zullen wielrijders 995 kilometer fietsen in zes dagen door de spectaculaire Dolomieten. Met klassieke bergpassen als de Stelvio en de Gavia. De grandeur van de Giro d’Italia gecombineerd met het goede Italiaanse leven, voor ieder type wielrenner. Het doel: een betere toekomst voor kinderen met kanker. Met Giro di KiKa dragen we bij aan de grote ambitie om 95 procent van de kinderen met kanker te genezen in 2025.

Girodikika

Freedom-Trail: In de hoedanigheid als Veteraan heb ik deelgenomen als motorrijder aan de Freedom-Trail. De route werd gereden van Normandië (Frankrijk), na kranslegging bij het landingsmonument ,naar Oirschot in Nederland. Deze activiteit heeft plaats gevonden op 4, 5 en 6 juni 2014. Nadere informatie films en foto's zijn te zien op de volgende link:   

Freedom trailReacties

Gravatar
Hans Van Lunsen

17-08

Goed bezig William, en wat een mooie motor heb jij...

Verstuur een reactie

Nieuws

Faakersee Bike Week 2019

Een bezoek aan de Faakersee Bike Week gecombineerd met touren door Slovenië en Italië? Ik zeg doen! Van 3 tot 8 september 2019
Lees meer

U kunt elke periode boeken die u uitkomt!

Plannen voor een motorvakantie in Karinthië? Doen!
En geef er een extra dimensie aan door Motortour van William van Amstel  in te schakelen. Daar krijg je geen spijt van!
"Willem Laros "Fotografie Tekst Motorfiets Reizen Caravan Kampeerauto" voor MOTO73".

U kunt elke periode boeken die u uitkomt! U heeft al geboekt in Karinthië of u wilt er graag een motorvakantie in Karinthië. Ook dan kunt u profiteren van een heerlijke toer met een gids. Neem contact op!
 
Lees meer

Aanwezig op de Motorbeurs Utrecht in 2020

Volgend jaar is Motortour wederom aanwezig op de Motorbeurs Utrecht met een eigen stand in 2020. U kunt tijdens de beurs uw periode vastleggen, waarbij Motortour de begeleiding als gids verzorgd. Wees op tijd en voorkom teleurstelling! Het standnummer is Hal 9 NTB.
Lees meer

Volg ons op Facebook

Ervaringen

14-07

Rien en Nella in Karinthiƫ

Rijden met William van Amstel is een ervaring die je niet snel vergeet.
Lees meer

14-07

De professionele begeleiding van William

Wij, Peter en Helen Witte hebben een week met William door Karintië, Slovenië en Italië getourd! Het was een geweldige week !!!! Goed, het weer zat erg mee maar wat ons vooral erg goed is bevallen is de professionele begeleiding die William geeft! 
Lees meer

23-10

Bibian en Dieter

Toeren met dé begeleider in de Alpen: Motortour! Weet als je een toer boekt bij Motortour van William van Amstel dat je motorvakantie niet meer stuk kan!
Lees meer